Koratringen loggaKoratringen loggaKoratringen logga

Mästertassen

100920minoescanpix_webb.jpg

Karin och Petter Dessne

Borås, Sverige

www.mastertassen.se

kontakt[byteck]mastertassen.se

Vi har en Facebooksida där du hittar den mest aktuella informationen om våra missar! Sök på Mästertassen Korat Cats.

 

Vi har en liten koratuppfödning och bor i Borås, en timme med tåg från Göteborg och lite fler timmar med tåg från Stockholm. Vi har sju missar, Matouf, Minoe, Mitouss, Nadee, Louwin, Isme och Lussi.

Korater pratar när de har något viktigt att säga. Minoe som är flockledare har ofta viktiga saker att säga, som går ut på att tala om att hon bestämmer. När hon är på utställning har hon semester i sin hängmatta med alla tassarna i vädret.

Matouf vill alltid bli kliad på magen, men får genast konkurrens om magkli av Minoe, eller kanske en Louwin.Matouf kuttrar ibland, men går helst i ide under en varm och mysig filt.

Louwin är vår katt från England, Louwinland, helt enkelt. Hon tutar när hon vill ha lite godis, och gillar att attackera leksaken som en kanonkula, efter att ha iakttagit den i startposition en lååååååååååång stund.

Isme blir aldrig stor - hon är fortfarande kattungig i sitt sätt och är inte lik någon annan. Hon jamar när hon har trååååkigt, och tråkigt är det inte så ofta i alla fall, turligt nog. Hon är glad, lekfull och kan till och med leka alldeles på egen hand. Korater brukar ofta tycka att det är väldigt underhållande att titta på när människorna leker...

Mitouss och Nadee är syskon. Mitouss är fenomenal på att öppna alla dörrar och skåp och vill busa hela tiden. Nadee är en krigarprinsessa som vet bäst och är bäst helt enkelt. Lussi är hennes dotter och hon är också bäst säger hon. Lussi är en väldigt snäll katt som är nyfiken på allt.

I Sverige måste alla korater som registreras hos Sverak ha känd GM-status. Våra kattungar säljs chipmärkta, veterinärbesiktigade, GM-fria, försäkrade och med ett s k Koratpass - vårt Welfare Agreement.