Koratringen loggaKoratringen loggaKoratringen logga

Om Korat

100923temperament.jpg Koraten är en mycket social katt som gärna lever i flock som lejon. De älskar värme och tycker om att ligga i en lejongrop, förlåt, koratgrop. Vill du ha en kompis för livet som följer dig troget och älskar att vara med dig, förutom sina kattkompisar och en och annan hundkompis, så är det en Korat du söker! En korats ögon är intensiva och kommunicerar mycket. Det finns pratiga korater, och det finns tysta korater. Gemensamt för koraterna är att de pratar när de har något viktigt att säga.

Koraten vill vara med där det händer saker och öppna/stänga dörrar är alltid intressant. Men de vilar också intensivt i timmar, gärna på dina ben eller under en filt som ligger på dina ben. Så fort du reser på dig är de ofta - inte alltid - redo att intressera sig för vad du gör. En korat ska helst inte vara ensam katt, eftersom de är så sociala och gillar inte bara ditt sällskap utan behöver sedvanlig kattkommunikation alternativt kan en hund gå bra, bara den förstår att koraten är boss. Det brukar hundar förstå när det gäller de flesta katter, så också koraten förstås...

Orientalske katter er kjent for å ha et eksplosivt temperament. Det ene øyeblikket koser pus på fanget, i neste øyeblikk henger den som reneste Tarzan og klorer i stykker gardinene. En korat er tvert imot. Den er godlynt og intelligent, en elskelig kamerat og et kosedyr for små barn. Rasen er svært nysgjerrig og man kan nesten påstå at den har humor. Også tilpasningsevne er meget god, og dens lekelyst gjør den til et oppskattet medlem i småbarnsfamilier. 

Koraten deltar gjerne i det meste du gjør. Den kan læres til å åpne dører, apportere som en hund, og leke gjemsel og titten på hjørnet. Iblant kan det gå vilt for seg under leken, men koraten er forsiktig. Som katter flest er den en balansekunstner som sjelden river noe ned. Men den liker også veldig godt å ligge på armen og kose.

100923matouftvattar.jpg